SISTEME DE DESFUMARE SI VENTILATIE NATURALA

 

Cum functioneaza motoarele pentru desfumare?

 

Este obligatoriu ca orice spatiu comercial, de birouri sau de mari dimensiuni sa aiba in dotare motoare pentru desfumare si sisteme inteligente de ventilatie. Siguranta angajatilor si a clientilor este extrem de importanta.

De ce sunt importante ventilatia naturala si aceste motoare pentru desfumare?

 

In spatiile de birouri schimbul de aer trebuie sa fie igienic si asigurat in permanenta. Un sistem de control automatizat – motoare desfumare, auto-functional previne aparitia umiditatii excesive. Ventilatia naturala controlata economiseste energie si reduce costurile adicente.

Sistemele de ventilare in caz de incendiu sunt utilizate, asemenea sistemelor de evacuare a fumului, pentru delimitarea in incaperile cuprinse de incendiu a zonelor libere de fum si de produse fierbinti ale arderii. In cazul incendiului are loc scaderea temperaturii in incaperi si introducerea aerului din exterior.

In cazul sistemelor de evacuare a fumului se utilizeaza mecanismul natural de evacuare a aerului care rezulta din diferenta de temperatura si de presiune.

Ventilatoarele pentru evacuarea fumului sunt destinate pentru evacuarea aerului fierbinte, a fumului si a gazelor de ardere aparute in incaperi in timpul incendiului.

Ventilatoarele pentru evacuarea fumului in caz de incendiu, faciliteaza evacuarea oamenilor din zona de incendiu, precum si efectuarea eficienta a actiunii de stingere a incendiului, protejand constructia cladirii si dotarile acesteia impotriva temperaturii ridicate si prevenind raspandirea incendiului in zonele invecinate. Ele asigura un flux continuu de aer proaspat, avand la baza un sistem de ventilatie inteligent care detecteaza parametri de temperatura din interior, temperatura de afara precum si diversi factori de risc.

Echipamentele si produsele de protectie la foc si desfumare sunt special proiectate pentru a controla fumul si caldura si pentru a le elimina. Protectia la foc este realizata prin montarea clapetelor antifoc, iar fumul este evacuat prin intermediul ventilatoarelor de desfumare.

Daca sunt corect proiectate si bine realizate, aceste sisteme elimina gazele si caldura in caz de incendiu, reduc daunele asupra cladirii si a structurii acesteia.

centrale desfumare

 

 

 

 

polon desfumare

Defumarea este un proces extrem de important in orice tip de cladire. Intr-un spatiu de mari dimensuini se gasesc cu siguranta produse usor inflamabile care faciliteaza extinderea focului. Un motor de desfumare asigura evacuarea fumului produs si elibereaza caile de evacuare.

  1. Centrala universala de desfumare si ventilare pentru 1 zona (4A disponibili pentru actionari), poate functiona ca unitate de sine statatoare sau ca element adresabil in sistemele POLON 4000/6000. Centrala nu contine modulul adresabil MKA-60
  2. Centrala universala de desfumare si ventilare pentru 1 zona, (8A disponibili pentru actionari); poate functiona ca unitate de sine statatoare sau ca element adresabil in sistemele POLON 4000/6000. Centrala nu contine modulul adresabil MKA-60
  3. Centrala universala de desfumare si ventilare pentru 2 zone, (4A disponibili pentru actionari, pe fiecare zona); poate functiona ca unitate de sine statatoare sau ca element adresabil in sistemele POLON 4000/6000. Centrala nu contine modulul adresabil MKA-60
  4. Centrala universala de desfumare si ventilare pentru 2 zone, (8A disponibili pentru actionari, pe fiecare zona); poate functiona ca unitate de sine statatoare sau ca element adresabil in sistemele POLON 4000/6000. Centrala nu contine modulul adresabil MKA-60
  5. Centrala universala de desfumare si ventilare pentru 4 zone, (cite 8A disponibili pentru actionari, pe fiecare zona); poate functiona ca unitate de sine statatoare sau ca element adresabil in sistemele POLON 4000/6000. Centrala nu contine modulul adresabil MKA-60

Buton de ventilare zilnica, montaj aparent. Buton destinat controlului manual (deschidere,inchidere) pentru ferestre de ventilare si amortizoare folosite în sistemele de ventilație.

Buton de activare a procedurii de desfumare; include buton de reset; 3 LED-uri indicatoare pentru stările: activat, normal și detecție defect; montaj sub tencuială, la interior; culoare portocalie

 

Ai o intrebare despre acest subiect? Contactati-ne aici! contact